• Nödvändig 3-poängare

Serien börjar leda mot sitt slut, och det ska avgöras vilka som ska ta hem seriesegern. Det har varit vårt mål hela säsongen, och nu är vi där! För att lyckas behövde vi till att börja med vinna dagens match mot Klockarberget. Vi har haft en bra träningsvecka och vi såg framemot att spela match igen efter 2 helgers ledighet. Tyvärr följer vi inte alls dom direktiv vi kommit överens om under första perioden. Vi har absolut många chanser, och vi tar även ledningen i matchen, men ändå står det 1-2 på klockan när perioden är över. Vi är väl medveten om vad som inte riktigt stämmer och perioden 2 är bättre rent spelmässigt, däremot talar skottstatistiken i andra perioden (1-0) sitt tydliga språk och vi behöver bli betydligt mer effektiv i det vi gör. Så ställningen är fortsatt 1-2 inför sista perioden. Vi har legat under många matcher, så det är egentligen ingenting som skrämmer oss, däremot är det lite frustrerande att vi inte mäktar med att stänga matcherna och kunna gå ut och spela avslappnat. Vi taggar till, har ett positivt snack i paus och har siktet inställt på att jaga. Efter dryga 6 minuter kvitterar vi genom fint backavslut från Klara. Skönt att få utdelning och vi fortsätter att jobba. Tyvärr tar Klockarberg tillbaka sin ledning när det återstår knappa 7 minuter, och känslan av att jobba i motvind kommer tillbaka. Otroligt skönt att just den känslan bara existerade i ca 30 sekunder, innan vi kvitterar igen genom Saga. Vi börjar få segervittring och känner att dom börjar bli trötta. Dom tar timeout, och vi vet vad som gäller, vi manar på varandra och känner att det här har vi! Halvminuten efter deras timeout, tar vi ledningen! Fylld av självförtroende låter vi bollen gå, betydligt mer än tidigare under matchen och vi utökar även till 5-3 innan matchen är slut! Den nödvändiga vinsten inkasserad! Trots att vi inte riktigt gör som vi bestämt innan match, så är jag återigen stolt över alla tjejerna! Hur dom jobbar, hur dom peppar, hur dom aldrig ger upp! Alla förtjänar beröm för sina prestationer och vi ser framemot avslutningen på årets serie! Tuff match väntar och vi vill revanchera oss från förlusten på bortaplan mot Timrå utveckling. Förutsättningarna är enkla, 3 poäng och vi blir seriesegrare! Vi har det i egna händer och vi ska göra allt vi kan för att ge oss den belöningen! Oavsett resultat, så vet jag med säkerhet att tjejerna kommer göra sitt absolut bästa, så får vi se hur långt det räcker! Kom och heja fram oss, vi vill ha stödet! // Mirja A-lag Damer 3 mar 0kommentarer
  • Dubbla hemmamatcher! 🔥

Dags för hemmamatcher för JIBs A-lag 🔥 JEMTLAND IB DAM vs KLOCKARBERGETS BK Söndag 3 mars - 13:00 - Östersunds Sporthall JEMTLAND IB HERR vs GIMONÄS U IF Söndag 3 mars - 16:00 - Östersunds Sporthall Två viktiga matcher, vi behöver ert stöd på läktaren! 💙 Matchsponsor: Östersundshem Entré: Medlemmar + barn/ungdomar under 18 år - Gratis Vuxna från 18 år - 100kr för båda matcherna, ord. pris 160kr Alla med Klubb Ö-kortet har fri entré! Fik finns på plats och du kan även köpa JIB Merch i vårt café 💙 Kan du inte vara på plats så sänds matchen på innebandy.tv Jemtland Innebandy 28 feb 0kommentarer
  • Jemtland Innebandy Paralag 💙

Nu vill vi presentera vårt Paralag och deras tränare 💙 De är i full gång med sina träningar och nästa helg ska de vara med och tävla i Special Olympic Games @specialolympicssweden Kom och heja på laget nästa helg, 1-3 mars i Östersunds Sporthall 👏 TACK Molunds Trafik AB för sponsringen! 💙 Jemtland Innebandy 22 feb 0kommentarer
  • Fredagskväll i Östersunds Sporthall 🔥

FREDAGSKVÄLL i Östersunds Sporthall 🔥 På fredag är det dags för hemmamatch och det är Vattjom IK som kommer på besök 👊 JEMTLAND IB vs VATTJOM IK Fredag 16 feb - 19:30 - Östersunds Sporthall En viktig match där vi behöver ert stöd på läktaren! 💙 Vi är med och stöttar @svenskinnebandy i deras insamling till viktiga @suicidezero 💚 Under bollkastartävlingen kommer all överskott ges till insamlingen till Suicide Zero. Ni kan också vara med och samla in pengar till deras ovärderliga arbete. Genom att skanna QR-koden eller gå via länken nedan kommer ni direkt till insamlingen 💚 Till insamlingen Entré: Medlemmar + barn/ungdomar under 18 år - Gratis Vuxna från 18 år - 100kr Fik finns såklart på plats! 💙 Kan du inte vara på plats så sänds matchen på innebandy.tv 🎥 Ses vi på fredag? #svenskinnebandy #suicidezero Jemtland Innebandy 12 feb 0kommentarer
  • Seriens sista bortamatch

Serietrean Örnsköldsvik stod för motståndet, och vi visste det skulle bli tufft och krävas en hel del av oss! Kändes lite lojt på värmningen men det brukar vända när domarn blåser igång matchen. Vi åker direkt på en utvisning mot oss, och vi ställs till försvar direkt. Vi reder ut det men efter 6 minuter så gör dom 1-0 på ett tråkigt långskott. Vi jobbar på och försöker komma in i matchen, och vi skapar lägen men vi får som inget med oss. Vi åker på ytterligare en utvisning strax innan första paus, och vi får jobba hårt. Vi är inte alls nöjda med första perioden och vi bestämmer att vi ska gå in och ta tag i grejjerna, istället för att fokusera på allt annat som händer. Andra perioden är rätt händelselös, vi jobbar bättre, skapar en hel del lägen men vi får inte in bollen. Istället utökar dom till 2-0, och vår uppförsbacke blev något brantare. Inför sista perioden så pratar vi om att vi har vänt matcher förr, att vi ska ta med oss den vetskapen och gå in med en bra känsla. Vi bjuds också in i matchen då vi får 6 minuters powerplay under första halvan av perioden. Men idag var en sån dag, då inget gick vår väg. Vi hade fina sekvenser men utan medgång. Med 5 minuter kvar lyckas vi ändå reducera till 2-1, och hoppet tändes! Då åker vi på en utvisning, som dom utnyttjar och ställning 3-1, kort därefter får vi ytterligare en märklig utvisning och dom utökar till 4-1, och matchen är slut. Otroligt jobbig förlust, där absolut ingenting gick vår väg. Riktigt tråkigt på en såpass viktig match, och även om motståndet är riktigt bra, så kom vi inte upp i rätt nivå. Vi fick slita otroligt i försvaret, och gör det oxå bra, men vi lyckas inte riktigt anfalla såsom vi vill. Alla tjejer sliter och kämpar, men idag var en sån dag, där vi tyvärr inte räckte till. Vi slickar våra sår, knyter näven i fickan och kommer igen! Det här är inte över, och vi ska göra allt för att nå vårt mål. Heja oss / Mirja A-lag Damer 11 feb 0kommentarer
  • Ny 3-poängare

Ännu en söndagsmatch och FBC Sundsvall på bortaplan stod på schemat! Tittar man på tabellen skulle det kanske vara en lätt match på förhand, men vi var fullt medvetna om att det skulle bli en tuff match, då vi alla tycker detta lag är betydligt bättre än tabelläget. Vi startar bra, skapar en hel del fina lägen men skärpan fanns inte riktigt. Istället efter drygt halva perioden gör dom 1-0 på oss. Inget vi grämer oss över, och vi vet med oss att vi behöver jobba på. Vi pratar i paus om att vi ska fortsätta jobba hårt men att vi behöver vara lite mer fokuserad på "andrabollarna" där vi behöver möta upp bättre. Dålig start på andra perioden och efter ca 1 minut är ställningen 2-0. Trist, men vi har vänt många matcher tidigare och mycket tid fanns kvar. Frislag nere i anfallshörn som vi förvaltar klockrent och ställning 2-1, och vi är på gång! 5 minuter senare har vi kvitterat, vilket håller i sig perioden ut. Vi känns lugna i paus och pratar om att vi ska lita på varandra och påminner oss om att vi verkligen vill åka hem med 3 poäng och inget annat. Vi går ut I tredje perioden och spelar med bra självförtroende, spelar stort och vi har mkt boll. Dom kommer givetvis igenom lite då och då, men vi håller dom bra utanför. Efter 5 minuter tar vi ledningen, och känslan är riktigt bra! Vi fortsätter äga boll och går för att öka på ledningen. FBC tar timeout med ca 6 minuter kvar och vi antar dom kommer pressa desto mer, men att vi ska behålla lugnet. Vilket vi gör, vi visar vilja, vi visar moral och vi utökar vår ledning till 2-4! Återigen en riktig laginsats, där alla är delaktig och gör sitt jobb, både i anfall och försvar. Vi jobbar hem, vi täcker skott och fyller varandra med positiv energi. Hela laget förtjänar beröm idag men lite extra glans över Elna och Emilia. Med 3 matcher kvar att spela, leder vi nu serien med 5 poäng. Vi laddar om och fokuserar för bortamatch mot tabelltrean Örnsköldsvik IBF om en vecka. Heja oss / Mirja A-lag Damer 4 feb 0kommentarer