• Jemtland Innebandy Paralag 💙

Nu vill vi presentera vĂ„rt Paralag och deras trĂ€nare ⭐💙 De Ă€r i full gĂ„ng med sina trĂ€ningar och nĂ€sta helg ska de vara med och tĂ€vla i Special Olympic Games @specialolympicssweden Kom och heja pĂ„ laget nĂ€sta helg, 1-3 mars i Östersunds Sporthall 👏 TACK Molunds Trafik AB för sponsringen! 💙 Jemtland Innebandy 22 feb 0kommentarer
  • FredagskvĂ€ll i Östersunds Sporthall đŸ”„

FREDAGSKVÄLL i Östersunds Sporthall đŸ”„ PĂ„ fredag Ă€r det dags för hemmamatch och det Ă€r Vattjom IK som kommer pĂ„ besök 👊 JEMTLAND IB vs VATTJOM IK Fredag 16 feb - 19:30 - Östersunds Sporthall En viktig match dĂ€r vi behöver ert stöd pĂ„ lĂ€ktaren! 💙 Vi Ă€r med och stöttar @svenskinnebandy i deras insamling till viktiga @suicidezero 💚 Under bollkastartĂ€vlingen kommer all överskott ges till insamlingen till Suicide Zero. Ni kan ocksĂ„ vara med och samla in pengar till deras ovĂ€rderliga arbete. Genom att skanna QR-koden eller gĂ„ via lĂ€nken nedan kommer ni direkt till insamlingen 💚 Till insamlingen EntrĂ©: Medlemmar + barn/ungdomar under 18 Ă„r - Gratis Vuxna frĂ„n 18 Ă„r - 100kr Fik finns sĂ„klart pĂ„ plats! 💙 Kan du inte vara pĂ„ plats sĂ„ sĂ€nds matchen pĂ„ innebandy.tv đŸŽ„ Ses vi pĂ„ fredag? #svenskinnebandy #suicidezero Jemtland Innebandy 12 feb 0kommentarer
  • Seriens sista bortamatch

Serietrean Örnsköldsvik stod för motstĂ„ndet, och vi visste det skulle bli tufft och krĂ€vas en hel del av oss! KĂ€ndes lite lojt pĂ„ vĂ€rmningen men det brukar vĂ€nda nĂ€r domarn blĂ„ser igĂ„ng matchen. Vi Ă„ker direkt pĂ„ en utvisning mot oss, och vi stĂ€lls till försvar direkt. Vi reder ut det men efter 6 minuter sĂ„ gör dom 1-0 pĂ„ ett trĂ„kigt lĂ„ngskott. Vi jobbar pĂ„ och försöker komma in i matchen, och vi skapar lĂ€gen men vi fĂ„r som inget med oss. Vi Ă„ker pĂ„ ytterligare en utvisning strax innan första paus, och vi fĂ„r jobba hĂ„rt. Vi Ă€r inte alls nöjda med första perioden och vi bestĂ€mmer att vi ska gĂ„ in och ta tag i grejjerna, istĂ€llet för att fokusera pĂ„ allt annat som hĂ€nder. Andra perioden Ă€r rĂ€tt hĂ€ndelselös, vi jobbar bĂ€ttre, skapar en hel del lĂ€gen men vi fĂ„r inte in bollen. IstĂ€llet utökar dom till 2-0, och vĂ„r uppförsbacke blev nĂ„got brantare. Inför sista perioden sĂ„ pratar vi om att vi har vĂ€nt matcher förr, att vi ska ta med oss den vetskapen och gĂ„ in med en bra kĂ€nsla. Vi bjuds ocksĂ„ in i matchen dĂ„ vi fĂ„r 6 minuters powerplay under första halvan av perioden. Men idag var en sĂ„n dag, dĂ„ inget gick vĂ„r vĂ€g. Vi hade fina sekvenser men utan medgĂ„ng. Med 5 minuter kvar lyckas vi Ă€ndĂ„ reducera till 2-1, och hoppet tĂ€ndes! DĂ„ Ă„ker vi pĂ„ en utvisning, som dom utnyttjar och stĂ€llning 3-1, kort dĂ€refter fĂ„r vi ytterligare en mĂ€rklig utvisning och dom utökar till 4-1, och matchen Ă€r slut. Otroligt jobbig förlust, dĂ€r absolut ingenting gick vĂ„r vĂ€g. Riktigt trĂ„kigt pĂ„ en sĂ„pass viktig match, och Ă€ven om motstĂ„ndet Ă€r riktigt bra, sĂ„ kom vi inte upp i rĂ€tt nivĂ„. Vi fick slita otroligt i försvaret, och gör det oxĂ„ bra, men vi lyckas inte riktigt anfalla sĂ„som vi vill. Alla tjejer sliter och kĂ€mpar, men idag var en sĂ„n dag, dĂ€r vi tyvĂ€rr inte rĂ€ckte till. Vi slickar vĂ„ra sĂ„r, knyter nĂ€ven i fickan och kommer igen! Det hĂ€r Ă€r inte över, och vi ska göra allt för att nĂ„ vĂ„rt mĂ„l. ✹ Heja oss / Mirja A-lag Damer 11 feb 0kommentarer
  • Ny 3-poĂ€ngare

Ännu en söndagsmatch och FBC Sundsvall pĂ„ bortaplan stod pĂ„ schemat! Tittar man pĂ„ tabellen skulle det kanske vara en lĂ€tt match pĂ„ förhand, men vi var fullt medvetna om att det skulle bli en tuff match, dĂ„ vi alla tycker detta lag Ă€r betydligt bĂ€ttre Ă€n tabellĂ€get. Vi startar bra, skapar en hel del fina lĂ€gen men skĂ€rpan fanns inte riktigt. IstĂ€llet efter drygt halva perioden gör dom 1-0 pĂ„ oss. Inget vi grĂ€mer oss över, och vi vet med oss att vi behöver jobba pĂ„. Vi pratar i paus om att vi ska fortsĂ€tta jobba hĂ„rt men att vi behöver vara lite mer fokuserad pĂ„ "andrabollarna" dĂ€r vi behöver möta upp bĂ€ttre. DĂ„lig start pĂ„ andra perioden och efter ca 1 minut Ă€r stĂ€llningen 2-0. Trist, men vi har vĂ€nt mĂ„nga matcher tidigare och mycket tid fanns kvar. Frislag nere i anfallshörn som vi förvaltar klockrent och stĂ€llning 2-1, och vi Ă€r pĂ„ gĂ„ng! 5 minuter senare har vi kvitterat, vilket hĂ„ller i sig perioden ut. Vi kĂ€nns lugna i paus och pratar om att vi ska lita pĂ„ varandra och pĂ„minner oss om att vi verkligen vill Ă„ka hem med 3 poĂ€ng och inget annat. Vi gĂ„r ut I tredje perioden och spelar med bra sjĂ€lvförtroende, spelar stort och vi har mkt boll. Dom kommer givetvis igenom lite dĂ„ och dĂ„, men vi hĂ„ller dom bra utanför. Efter 5 minuter tar vi ledningen, och kĂ€nslan Ă€r riktigt bra! Vi fortsĂ€tter Ă€ga boll och gĂ„r för att öka pĂ„ ledningen. FBC tar timeout med ca 6 minuter kvar och vi antar dom kommer pressa desto mer, men att vi ska behĂ„lla lugnet. Vilket vi gör, vi visar vilja, vi visar moral och vi utökar vĂ„r ledning till 2-4! ✹ Återigen en riktig laginsats, dĂ€r alla Ă€r delaktig och gör sitt jobb, bĂ„de i anfall och försvar. Vi jobbar hem, vi tĂ€cker skott och fyller varandra med positiv energi. Hela laget förtjĂ€nar beröm idag men lite extra glans över Elna och Emilia. Med 3 matcher kvar att spela, leder vi nu serien med 5 poĂ€ng. Vi laddar om och fokuserar för bortamatch mot tabelltrean Örnsköldsvik IBF om en vecka. Heja oss ✹ / Mirja A-lag Damer 4 feb 0kommentarer
  • Ă€nnu en nervpers...

Tidig samling hos cap, dĂ€r mĂ„nadens trivselgrupp ordnat med frukost till hela laget! Taggat gĂ€ng och bra stĂ€mning inför tuff match mot dagens motstĂ„nd GullĂ€nget-Kroksta. Vi börjar matchen perfekt med tidigt ledningsmĂ„l! Skönt! Dock kvitterar GK en liten stund senare genom seriens poĂ€ngledare. Vi jobbar pĂ„ och har mĂ„nga fina anfall och det dröjer inte lĂ€nge förrĂ€n vi Ă„tertar ledningen som stĂ„r sig perioden ut. Vi gĂ„r in i andra perioden med samma instĂ€llning som inför matchstart och skapar genast nĂ„gra chanser men det dröjer dryga 5 minuter innan vi utökar till 3-1. Kort dĂ€refter har vi 2 nattsvarta minuter dĂ€r GK gör 4 (!!) mĂ„l och helt plötsligt stĂ€llning 3-5! SmĂ„tt paralyserade, försöker vi Ă€ndĂ„ sansa oss lite, pĂ„minna varandra om vad vi behöver göra och agera. Vi tar en utvisning, visar att vi Ă€r dĂ€r och börjar ta för oss lite mer igen, reducerar till 4-5 innan andra perioden tagit slut och kĂ€nner att det hĂ€r Ă€r inte över Ă€nnu. Bra snack i paus och vi vet att vi mĂ„ste ut o jobba hĂ„rt för att fortsĂ€tta vĂ„r jakt pĂ„ poĂ€ng. BĂ„da lagen drar pĂ„ sig varsin utvisning utan resultat och det dröjer till 10min in i perioden innan det blir mĂ„l, dock för GK och stĂ€llning 4-6. PĂ„ en avvaktande utvisning till vĂ„r fördel lyckas vi reducera, och nĂ„gra sekunder senare Ă€ven kvittera 6-6! Men... efter ytterligare nĂ„gra sekunder tar dom tillbaka sin ledning och vi fĂ„r fortsĂ€tta jobba i motlut! Jag har sagt det förr, och jag sĂ€ger det igen! VĂ„r lagmoral! ✹ Vi fortsĂ€tter jobba, vi ger oss inte! Med 6 minuter kvar börjar tankarna snurra, börjar fundera kring nĂ€r vi behöver spela 6-5, men dĂ„ kliver vĂ„r superMika in! Åter kvittering och tankarna Ă€r dĂ„ helt plötsligt att rĂ€dda poĂ€ngen, att det hĂ€r ska vi ha, nu Ă€r vi med i matchen igen! Med mindre Ă€n 3 minuter kvar, slĂ„r hon till igen! Ledning 8-7, Ă„terigen Mika! Vi förstĂ„r ju att dom kommer tokpressa, plocka keeper osv, men det hjĂ€lpte inte! Segern Ă€r vĂ„r, och pulsen var skyhög! ✹ Trots att vi har en tendens att stĂ€lla till det för oss, sĂ„ samlar vi oss och jobbar hem 3 poĂ€ng! SĂ„ starkt av samtliga och vi leder fortfarande serien! Nu vĂ€ntar bortamatch till helgen mot FBC Sundsvall och vi ska fortsĂ€tta jobba hĂ„rt för vĂ„ra poĂ€ng! Heja oss! ✹ / Mirja A-lag Damer 28 jan 0kommentarer
  • Dubbla hemmamatcher!

Dags för hemmamatcher för JIBs A-lag đŸ”„ JEMTLAND IB DAM vs GULLÄNGET K IBS Söndag 28 jan - 12:30 - Östersunds Sporthall JEMTLAND IB HERR vs TEAM THORENGRUPPEN U SK Söndag 28 jan - 15:00 - Östersunds Sporthall TvĂ„ viktiga matcher, vi behöver ert stöd pĂ„ lĂ€ktaren! 💙 Matchsponsor: JobMeal EntrĂ©: Medlemmar + barn/ungdomar under 18 Ă„r - Gratis Vuxna frĂ„n 18 Ă„r - 100kr för bĂ„da matcherna, ord. pris 160kr Fik finns pĂ„ plats och du kan Ă€ven köpa JIB Merch i vĂ„rt cafĂ© 💙 Kan du inte vara pĂ„ plats sĂ„ sĂ€nds matchen pĂ„ innebandy.tv JIB Dam - GullĂ€nget Koksta IBS JIB Herr - Team Thorengruppen SK Jemtland Innebandy 24 jan 0kommentarer